Pagina's

zondag 16 juni 2013

Jollofrijst-recept van Auntiedag

Omdat het niet lukte om het recept van de Jollofrijst waar we met Auntiedag met z'n allen zo van hebben gesmuld rechtstreeks op facebook te krijgen heeft Ursula het me gemaild, zet ik het hier op mijn blog en kan iedereen die het thuis wil maken aan de slag!

Kook een kilo rijst. Laat de rijst goed uitwasemen, zodat het droog wordt.
Maak 3/4 liter saus:
ingredienten:
- blik gepelde tomaten of tomatenblokjes (verse tomaten kan ook)
- 1 rode peper
- theelepel thijm
- eetlepel kerrie
- 1 verse paprika (rood)
- 4 kleine bouillonblokjes (kipbouillon)
- blikje tomatenpuree
- 1 grote ui
- 100 ml olie
- zout naar smaak
Bereidingswijze:
Bovenstaande sausingredienten m.u.v. tomatenpuree , olie en bouillonblokjes en de kerrie in de blender fijnmaken tot een gladde saus.
Olie verwarmen in een pan. Saus uit blender erbij en vervolgens de bouillonblokje, tomatenpuree en kerrie erbij. Eventueel de tomatenpuree wat verdunnen met water. Voeg zout bij naar smaak. Saus moet echt gebakken worden.
Saus door droge rijst roeren.
Serveren met kip, gefrituurde bakbanaan en salade.
 
 
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...